Kursliste   Min side   Plansøknad        Du er ikke pålogget   Logg inn

Kursbeskrivelse


ReSTART 2 - samling A
Startdato: 01.09.2014
Sluttdato: 03.09.2014
Søknadsfrist: 01.08.2014
Kursleder(e): Leif A Danielsen
Kursavgift: 6000
Kost og losji: Se kursbeskrivelse.
Kurssted: IJ/Litterahuset Fredrikstad
Målgruppe:
Ny side 1

Dette er kurset for medarbeidere som vil lære mer om digital journalistikk, hvordan internett har endret journalistiske arbeidsmetoder, hvordan journalistens samfunnsrolle påvirkes av at alle kan publisere og hvordan den etiske og juridiske årvåkenheten må skjerpes når du en dag blir frontsjef og ansvarlig for publiseringen.
Etter å ha gjennomgått ReSTART skal deltakerne kunne gå rett inn i nettredaksjonen og jobbe like effektivt som internett-generasjonen. Da holder det ikke bare med teoretisk forståelse. Kurset vil derfor legge stor vekt på det praktiske. Deltakerne skal lære det digitale håndverket, bli fortrolige med teknologi og terminologi.
På ReSTART lærer deltakerne digitale søkemetoder, ny teknikk - for eksempel journalistisk bruk av smarttelefon - datavisualisering og andre digitale fortellerteknikker, bruk av sosiale medier til research og publisering og hvordan nettsaker vinkles og skrives.
Kurset går over tre samlinger, og det blir hjemmeoppgaver mellom hver samling. Kurslederne er de beste IJ har å by på, sammen med innleide forelesere med spesialkompetanse.

Samling A 1. - 3. september - Den nye medievirkeligheten:
Deltakerne skal lære hvordan mediene utvikler seg (digitalisering), hvorfor de gjør det (teknologi og økonomi), og hvilke konsekvenser dette får for journalistikken (samfunnsrolle, etikk og juss).

Samling B 27. - 30. oktober - Digital sporhund og vaktbikkje:
Internett har flyttet verden inn i redaksjonen, og det gir mange nye kildemuligheter. Deltakerne skal lære hvordan informasjonen finnes, hvordan de får tak i den og hvordan de kan overvåke stoffområdet sitt mer effektivt enn før.

Samling C 1. - 4. desember - Den nye fortellingen på nett:
Tv, radio, tekst, bilde og grafikk smelter sammen på nettet. Deltakerne skal lære å ta opp og publisere levende bilder og lyd, lage interaktiv grafikk og skrive slik at både leserne og Google legger merke til saken.

ReSTART et et nytt tilbud i START-programmet.
Kurset er et tilbud til dags- og ukepressejournalister som er medlemmer i NJ og ansatt i en MBL-bedrift som innbetaler til Opplysnings- og utviklingsfondet. Egenandelen er kun 6000 kr for alle tre samlinger inkl. reise- og oppholdsutgifter.
Frilansere kan få støtte av Fristup til deltagelse.
Dersom det er ledige plasser på kurset kan også redaksjonelle medarbeidere som ikke omfattes av ordningen delta. Kursavgiften er da 37000 kr.
Bak START-ordningen står Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag.


 
Tilbake      Utskriftsvennlig sideNoe du lurer på?
Ta kontakt med oss på telefon 69 30 41 00 (08:00-15:45) eller send e-post til firmapost@ij.no